Podajate se na težavno pot. Negotovost in strah sta spremljevalca, ki si ju zlahka ne znebite z vstopom v podjetniške vode. Za vas smo izbrali 5 nasvetov, ki vam bodo pomagali, da bodo vaši podjetniški začetki lažji in samozavestnejši.


Začnite podjetje s pravimi razlogi

Torej, odločili ste se da svojo kariero nadaljujete kot podjetnica oz. podjetnik, kar je odlična odločitev, vendar se z vstopom v podjetništvo potrebno zavedati, da zna biti ta pot na začetku zelo težavna in polna odrekanj. Preden začnete investirati velike količine svoje energije, časa in denarja v svoje podjetniške ideje, vam predlagamo, da si vzamete nekaj časa in dobro premislite o naslednjih 5 vprašanjih:

  • ali imam pri tem finančno podporo in podporo družine
  • kakšno težavo želim rešiti in kakšne so trenutne rešitve za to težavo ( če obstajajo )
  • kako se lahko ločim od konkurence in v čem bo moja storitev (izdelek) drugačna
  • kako bom testiral idejo in koliko me testiranje stalo
  • ali imam trenutno na voljo sredstva, ki mi omogočajo realizacijo prvega testa produkta/storitve

Ne bodite perfekcionist

Ko začenjate je najpomembnejše, da svoje ideje testirate na najcenejši in najhitrejši način. Načrt je sicer pomemben, vendar se je potrebno zavedati, da sta čas in denar izrednega pomena, ko ste odvisni popolnoma od lastnega uspeha in rezultatov.

Pri izdelavi svojega produkta ali pri nudenju storitve se potrudite po svojih najboljših močeh in zmožnostih, vendar s samo realizacijo ideje ne odlašajte predolgo. Skozi čas boste bolje razumeli, kaj pravzaprav vaše stranke želijo in pričakujejo od vas, vaših produktov in storitev, pri čemer boste lahko svoje ideje prilagajali in jih izboljševali.

Enostavno do vaše nove spletne strani, brezplačen preizkus

Najdite svojo prvo stranke čimprej

Pustite oblikovanje logotipa in marketinških sporočil, dekoracijo pisarne, ustvarjanje email naslova, zakupa domen in spletnih strani za trenutek na strani. Pri spletne.si se zavedamo pomena spletnih strani in spletnega marketinga, vendar je najpomembnejša stvar na začetku pravzaprav vaša prva stranka, ki bo za vašo storitev ali produkt pripravljena plačati. Nekaj nasvetov pri iskanju prve stranke:

  • Najdite Facebook skupine ali forume, kjer se vaši potencialni kupci nahajajo. Ne prodajajte direktno, temveč poskušajte njihove težave in želje najprej dobro razumeti. Ne odlašajte z dobrimi nasveti!
  • Povezujte se s svojimi potencialnimi strankami, kupci in poslovni partnerji tako, da jim ponudite brezplačno pomoč ali nasvete ali storitve še preden sklenite posel.
  • Pojdite korak dlje. Upajte si biti drugačni. Če delujete samostojno imate ogromno prednost pred večjimi podjetji pri tem, da lahko bodočim strankam ponudite poslovni stik na bolj osebnem nivoju.
  • Bodite potrpežljivi.

Ste pripričani, da razumete težave in želje vaših (bodočih) kupcev? Premislite še enkrat.

Največja napaka, ki jo mnogokrat vidimo pri novih ali že obstoječih podjetnih so predpostavke, da svoje kupce poznamo bolje kot jih v resnici. Uspeh vaših marketinških kampanj je odvisen predvsem od tega, kako dobro govorite jezik vaših kupcev in strank, mišljeno seveda v prenesenem pomenu. Ste že kdaj videli zelo uspešno podjetje z zelo povprečnimi ali celo podpovprečnimi izdelki? Največkrat lahko za tem vidimo zelo dobro poznavanje kupcev in odlična marketinška predstavitev ( top-shop? :).

Investirajte v vaše izkušnje in znanje

Največ kar lahko pravzaprav storite za uspeh vašega podjetja je to, da se izobražujete na vseh področjih, ki vam bodo pomagali pri prvih, in tudi nadaljnih, podjetniških korakih. Več znanja kot boste prinesli k vašim idejam in realizacijam, večje so možnosti, da se bodo vaše sanje nekoč spremenile v realnost. Pri tem vam seveda želimo veliko uspeha!

PLATFORMA Spletne.si

Potrebujete vrhunsko in poceni spletno stran v kratkem času?


Naklikajte si jo v samo nekaj minutah brez posebnega tehničnega znanja.

Preizkusite brezplačno