Še ne dolgo nazaj je bilo oblikovanje bannerjev, oglasnih pasic in prikaznih slik na Facebooku potratno in včasih tudi relativno drago. Če niste obvladali orodij kot so Photoshop, Illustrator ali Gimp, ste imeli občutek, da so vaše objave na socialnih omrežjih in drugih komercialnih kanalih vedno korak za konkurenco. Večja podjetja so si seveda lahko privoščila profesionalne oblikovalce, vendar ste vi kot samostojni podjetnik, manjše podjetje ali podjetnik z manjšim kapitalom le stežka korakali za njihovimi marketinškimi materiali.

A vendar se časi spreminjajo. Za vas smo pripravili seznam 5 orodij, ki vam lahko pomagajo pri ustvarjanju grafičnih podob hitro, enostavno in predvsem poceni.


Canva

Oblikovanje vaših fotografij in slik

Zagotovo najbolj znana spletna aplikacija na področju grafičnega oblikovanja je Canva. V zadnjih 5 letih jo je uporabljalo že več kot 10 milijonov ljudi in za to obstajajo dobri razlogi. Tudi če ste popolni začetnik v svetu grafičnega oblikovanja, boste z Canvo postali pravi oblikovalec ali oblikovalka v nekaj minutah. Podobno kot naša aplikacija spletne.si, tudi canva deluje po principu "povleci in spusti" ( drag and drop ) in je izredno enostavna za uporabo. Zbirka elementov je praktično neskončna, vendar pa boste morali za njen polni dostop odšteti nekaj manj kot 10 dolarjev na mesec. Obstaja sicer tudi brezplačna verzija aplikacije, ki vam omogoča dostop do približno 8.000 grafičnih podob. Na voljo je tudi iOS aplikacija.

Spletna stran: Canva.com

Stencil

Vaša neverjetna spletna stran v nekaj minutah

Stencil je svojo rešitev oblikoval tako, da ustreza predvsem profesionalcem, ki potrebujejo grafične elemente za socialna omrežja, blog objave ipd. Izbrirate lahko med številnimi predlogami, stock fotografijami in ostalimi grafičnimi elementi. Objava na vaš Facebook ali Instagram račun je izredno enostavna in hitra. Na mesec imate na voljo 10 brezplačnih grafičnih podob, če pa želite več, boste morali za to odšteti 9 dolarjev na mesec.

Spletna stran: getstencil.com

Desygner

Vaša neverjetna spletna stran v nekaj minutah

Desygner je sicer v osnovi spletna aplikacija, vendar ima po našem mnenju najboljši orodji za urejanje vaših grafičnih podob in slik na mobilnih napravah z iOS in Android. Kvaliteta elementov je podobna spletni aplikaciji Canva, vendar se nam zdi, da je uporaba še nekoliko enostavnejša in preprostejša. Po drugi strani pa je potrebno omeniti, da ima Desygner v primerjavi s Canvo veliko manj vnaprej pripravljenih grafičnih podob s katerimi lahko ustvarjate, kar se pozna tudi na ceni. Desygner lahko preizkusite brazplačno, za poln dostop pa boste morali odšteti slabih 7 dolarjev na mesec.

Spletna stran: desygner.com

Snappa

Vrhunska spletna stran v nekaj klikih

Snappa je orodje, ki je uporabno predvsem v primeru, ko potrebujete dodati naslov na neko poljubno tekstovno vsebino na vaše slike in grafične podobe. To pride prav predvsem na socialnih omrežjih z vizualno vsebino. Orodje je nekoliko minimalistično in oskubljeno v funkionalnostih, če ga primerjamo z zgornjimi orodji, vendar je pravzaprav to njen prvotni namen in ne poskuša opravljati stvari izven svojih okvirjen. Aplikacija ima na voljo brezplačen račun, vendar je ta zelo omejen v primerjavi z ostalimi orodji. Polni dostop se začne podobno kot pri ostalih, in sicer od 10 dolarjev na mesec naprej.

Spletna stran: snappa.com/

Gravit designer

Potrebujete spletno stran hitro in enostavno

Za razliko od omenjenih orodij je Gravit designer namenjem bolj zahtevnim uporabnikom. Njegova uporaba zelo spominja na orodja kot so Photoshop ali Sketch. V primerjavi z Canvo in Desygnerjem, Gravit ponuja veliko večjo funkcionalnost in prilagodljivost, vendar je zelo omejen pri ponudbi vnaprej pripravljenih predlog. Bolj je namenjen uporabnikom, ki želijo svoje grafične podobe ustvariti popolnoma iz začetka in imajo za to potrebno znanje. Če ste začetnik in orodij kot so Photoshop in Gimp prej še niste uporabljali, sta zagotovo boljši opciji Canva in Adobe Spark. Gravit je brezplačen in je na voljo na številnih platformah.

Spletna stran: https://snappa.com/PLATFORMA Spletne.si

Potrebujete vrhunsko in poceni spletno stran v kratkem času?


Naklikajte si jo v samo nekaj minutah brez posebnega tehničnega znanja.

Preizkusite brezplačno